Klobásy ze spáleného lilku s pepřem a mákem
13.2.2023Zcela netradiční a odvážná kombinace, která jednoho nenechá spát a druhý jí bude bezmezně milovat. Na začátku je potřeba říct, že se jedná o výrazné klobásy, které svou chutí mohou nejednoho milovníka uzenin překvapit. Nebojte se ale experimentovat. K vínu jsou totiž absolutně skvělé! Nejlépe se pojí se suchým červeným. Já preferuji například argentinský Malbec. Pojďme tedy na pokračování […]
Přečíst článekPaprikové klobásy ze spálených paprik
27.1.2023Papriková klobása je moje nejoblíbenější klobása vůbec. Vyvážená chuť, na pozadí můj milovaný kmín – k pivu ideální. Podle mého, prostě neexistuje univerzálnější mlska! Tahle verze paprikové klobásy dostane dobrý chuťový kopanec od spálených paprik, které hezky zahrají na pozadí celé chuti a udělají vám radost. Faktem ovšem je, že trvanlivost těchto klobás je nižší, než […]
Přečíst článekKlasická uzená krkovička
27.12.2022Přinášíme vám další recept pro domácí udírny a tentokrát to bude absolutní tuzemská klasika – uzená krkovička, oblíbený kus uzeného masa, který se dá připravit na několik různých způsobů. S bramborovým knedlíkem a zelím, s bramborou kaší a pořádnou nakládačkou, anebo také s křenovou omáčkou. Možností je spousta, těžko zjistíme, který z receptů mají Češi nejraději. Ale nejspíš se […]
Přečíst článekPastrami z domácí udírny od MAD BBQ
13.12.2022Původem se jedná o delikatesu z Rumunska. Ale přivlastnili jí američané a jejich pastrami sandwich je chloubou tamního streetfoodu. No není divu, je to totiž fakt hodně dobrý. Tak moc, že o tom budete psát mamce domů ještě týden potom, co už bude lednička řádně vyluxovaná. Abyste si ale mohli tento legendární sandwich udělat, budete nejdřív […]
Přečíst článekBobův uzený kapr
3.12.2022Blíží se Vánoce a s nimi je pevně spjatá jedna typická česká ryba. Ano samozřejmě, je to kapr. Jenže ten se na Vánoce nemusí jenom smažit klasicky v trojobalu. Samozřejmě ho můžeme i udit. A další výhoda je, že udit kapří podkovy nemusíme pouze na Vánoce, ale klidně celý rok. Jen aktuálně máte jedinečnou možnost zakoupit kapra […]
Přečíst článekPoctivý hot dog z domácí udírny
24.11.2022Udělat si doma pořádný hot dog bývá docela obtížné. Sehnat kvalitní párek, který má navíc pořádný průměr, je občas hodno zkušeností Indiana Jonese. Mezi regály v obchoďáku tak často chybí jen ten valící se kámen a Sean Connery. Naštěstí stejně jako Harrison Ford se do této pěstní bitky klidně můžete pustit s revolverem v ruce. S receptem od […]
Přečíst článekLegendární uzená makrela
14.10.2022Domácí uzená makrela. Jednoduchý a tradiční recept na uzenou makrelu od strejdy Boba.
Přečíst článekDomácí paprikové klobásy z udírny od MAD BBQ
23.9.2022Začínáte s uzením a přemýšlíte, jak si vyudit vlastní klobásky, které oslní sousedy i příbuzné, ale nebudou pro začátečníka moc náročné? Nebo hledáte spolehlivý a poměrně jednoduchý recept na nejlepší klobásy široko daleko? Pak čtěte dál. Náš kolega MAD BBQ vás provede celým procesem výroby v elektrické udírně. Suroviny: Na 1 kilogram masa použijeme toto […]
Přečíst článek