Dokonalá vánoční krůta z udírny Borniak
9.12.2024Vánoce jsou obdobím radosti, společného stolování a lahodných pokrmů. Co by mohlo být lepší než jemně uzené krůtí maso, které se doslova rozpouští v ústech? Tento recept na vánoční krůtu z udírny Borniak vnese kouzelnou atmosféru na vaši slavnostní tabuli a potěší celou rodinu. Co budete potřebovat? Na přípravu solanky: Na přípravu pomazánky: Jak na […]
Přečíst článekDomácí uzené vepřové koleno v udírně Borniak
29.11.2024Představte si, jak z udírny stoupá voňavý dým a kolem vás se šíří neodolatelná vůně jemného, šťavnatého vepřového masa, které se doslova rozplývá na jazyku. A teď si k tomu přidejte sklenici oblíbeného vychlazeného piva, které dokonale podtrhne chuť uzeného vepřového kolena. Vepřové koleno už dávno není jen jídlem z hospodského menu – s tímto […]
Přečíst článekUzený sýr v domácí udírně Bradley Smoker
6.11.2024Proč nevyzkoušet také sýr? Uzený sýr je skvělý způsob, jak vytvořit originální pochoutky, které mají nezaměnitelnou chuť a vůni. Tento proces je velice jednoduchý a výsledky jsou fantastické. Sýr získá jemnou kouřovou chuť, která dokonale obohatí jeho přirozenou krémovost. A co je nejlepší? Příprava je rychlá a snadná, stačí jen pár ingrediencí. Tak si naostřete […]
Přečíst článekDomácí Holandská roláda z vepřové krkovice
29.10.2024Holandská roláda je tradiční specialitou, která vyniká nejen svou jednoduchostí přípravy, ale i dokonalým kouřovým aroma. Připravuje se z tenkých plátků masa, zde konkrétně z vepřové krkovice, a je ideální volbou pro každého, kdo miluje výrazné chutě a pokrmy připravené s láskou k uzení. Roládu udíme v elektrické udírně Borniak, která díky svému rovnoměrnému kouření […]
Přečíst článekKřenová klobása s kulérem
20.11.2023Oblíbená a chutná klobása… Spojení křenu a kuléru vytváří skvělou kombinaci chutí, která dokonale doplní vaše večerní podzimní posezení, zvláště pokud máte u sebe pivečko, uděláte radost nejednomu pánovi a dámě! Pojďme si společně připravit tuto delikatesu. Suroviny, které budeme potřebovat: Suroviny jsou počítány na 1 kg Postup přípravy:
Přečíst článekSyrečková klobása s pivem
31.10.2023Klobása s výjimečnou chutí a vůní Klobása, která takzvaně smrdí až za roh, zato ale skvěle chutná. Pokud si přejete vytvořit vynikající a luxusní delikatesu, kterou ocení i sousedi, tak se do ní rozhodně pusťte. Spojení syrečků a správně vybraného piva udělá v receptu skutečné divy. Tak pojďme na to! Suroviny, které budeme potřebovat: Spočítáno […]
Přečíst článekKlobásy ze spáleného lilku s pepřem a mákem
13.2.2023Zcela netradiční a odvážná kombinace, která jednoho nenechá spát a druhý jí bude bezmezně milovat. Na začátku je potřeba říct, že se jedná o výrazné klobásy, které svou chutí mohou nejednoho milovníka uzenin překvapit. Nebojte se ale experimentovat. K vínu jsou totiž absolutně skvělé! Nejlépe se pojí se suchým červeným. Já preferuji například argentinský Malbec. Pojďme tedy na pokračování […]
Přečíst článekPaprikové klobásy ze spálených paprik
27.1.2023Papriková klobása je moje nejoblíbenější klobása vůbec. Vyvážená chuť, na pozadí můj milovaný kmín – k pivu ideální. Podle mého, prostě neexistuje univerzálnější mlska! Tahle verze paprikové klobásy dostane dobrý chuťový kopanec od spálených paprik, které hezky zahrají na pozadí celé chuti a udělají vám radost. Faktem ovšem je, že trvanlivost těchto klobás je nižší, než […]
Přečíst článekKlasická uzená krkovička
27.12.2022Přinášíme vám další recept pro domácí udírny a tentokrát to bude absolutní tuzemská klasika – uzená krkovička, oblíbený kus uzeného masa, který se dá připravit na několik různých způsobů. S bramborovým knedlíkem a zelím, s bramborou kaší a pořádnou nakládačkou, anebo také s křenovou omáčkou. Možností je spousta, těžko zjistíme, který z receptů mají Češi nejraději. Ale nejspíš se […]
Přečíst článekPastrami z domácí udírny od MAD BBQ
13.12.2022Původem se jedná o delikatesu z Rumunska. Ale přivlastnili jí američané a jejich pastrami sandwich je chloubou tamního streetfoodu. No není divu, je to totiž fakt hodně dobrý. Tak moc, že o tom budete psát mamce domů ještě týden potom, co už bude lednička řádně vyluxovaná. Abyste si ale mohli tento legendární sandwich udělat, budete nejdřív […]
Přečíst článekBobův uzený kapr
3.12.2022Blíží se Vánoce a s nimi je pevně spjatá jedna typická česká ryba. Ano samozřejmě, je to kapr. Jenže ten se na Vánoce nemusí jenom smažit klasicky v trojobalu. Samozřejmě ho můžeme i udit. A další výhoda je, že udit kapří podkovy nemusíme pouze na Vánoce, ale klidně celý rok. Jen aktuálně máte jedinečnou možnost zakoupit kapra […]
Přečíst článekPoctivý hot dog z domácí udírny
24.11.2022Udělat si doma pořádný hot dog bývá docela obtížné. Sehnat kvalitní párek, který má navíc pořádný průměr, je občas hodno zkušeností Indiana Jonese. Mezi regály v obchoďáku tak často chybí jen ten valící se kámen a Sean Connery. Naštěstí stejně jako Harrison Ford se do této pěstní bitky klidně můžete pustit s revolverem v ruce. S receptem od […]
Přečíst článekLegendární uzená makrela
14.10.2022Domácí uzená makrela. Jednoduchý a tradiční recept na uzenou makrelu od strejdy Boba.
Přečíst článekDomácí paprikové klobásy z udírny od MAD BBQ
23.9.2022Začínáte s uzením a přemýšlíte, jak si vyudit vlastní klobásky, které oslní sousedy i příbuzné, ale nebudou pro začátečníka moc náročné? Nebo hledáte spolehlivý a poměrně jednoduchý recept na nejlepší klobásy široko daleko? Pak čtěte dál. Náš kolega MAD BBQ vás provede celým procesem výroby v elektrické udírně. Suroviny: Na 1 kilogram masa použijeme toto […]
Přečíst článek