V nákupním košíku nejsou žádné produkty
Domů ReceptKuřecí křídla buffalo & dip z modrého sýra

Kuřecí křídla buffalo & dip z modrého sýra

Opravdu měkká kuřecí křídla s křupavou kůžičkou a velice unikátní a výraznou chutí. Projděte si náš nový recept a připravte si je také.

Suroviny: 

KUŘECÍ KŘÍDLA:
BUFFALO OMÁČKA:
  • 200ml Chipotle Butcher BBQ
  • 100ml vinného octa
  • 100g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce třtinového cukru

    TIP: Když chceme omáčku pálivější, přidáme kajenský pepř.
DIP Z MODRÉHO SÝRA:
  • 100g modrého sýra
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku

KUŘECÍ KŘÍDLA BUFFALO:

  1. Kuřecí křídla v kloubu přeřízneme napůl a vložíme je do větší mísy, kde je okořeníme. Nejdříve osolíme, poté přidáme omáčku Chipotle Butcher BBQ a dobře promícháme.
  2. Nyní křídla bohatě zasypeme rubem GOLD STAR CHICKEN a opět promícháme. Takto připravená křídla vložíme do lednice a zatím co budou odpočívat, tak si připravíme dip.

DIP Z MODRÉHO SÝRA:

  1. Sýr pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Dále do mixéru přidáme zakysanou smetanu, majonézu a prolisovaný česnek.
  2. Nyní vše promixujeme do hladka, přendáme do misky a dáme vychladit do lednice.

GRILOVÁNÍ KUŘECÍCH KŘÍDEL BUFFALO:

  1. Gril rozehřejeme na 170°C (teplota v nepřímé zóně). Do nahřátého grilu vložíme křídla, která jsme vyndali 30 minut před grilováním z lednice.
  2. Dále tam vložíme pánvičku, nebo nějakou nádobu, ve které si připravíme omáčku Buffalo. Do pánve přidáme vinný ocet, třtinový cukr, omáčku Chipotle Butcher BBQ, prolisovaný česnek a kakajenský pepř dle chuti.
  3. Omáčku lehce provaříme, cca 20 minut. Po 20 minutách vložíme do omáčky máslo, které necháme pouze rozpustit. Poté omáčku vyjmeme z grilu.
  4. Po 30 minutách křídla potřeme omáčkou Buffalo a otočíme je. Poté je potřeme omáčkou i z druhé strany a grilujeme dalších 30 minut.
  5. Po cca 1 h je čas křídla vyndat a ihned servírovat s dipem z modrého sýra.

Tip: K Buffalo křídlům se skvěle hodí zeleninové hranolky z mrkve a řapíkatého celeru.

Pokud se vám recept líbil, tak se koukněte ještě na recept naší domácí neapolské pizzy. Je křupavá na okrajitenkým těstem uprostřed. Křídla jsou křídla, ale i na pizzu můžete dát kuřecí maso či rybičky. Recept naleznete ZDE.

Další recepty

O čem píšeme

Nezmeškejte žádné
novinky či slevy!