Kuřecí křídla buffalo & dip z modrého sýra
Opravdu měkká kuřecí křídla s křupavou kůžičkou a velice unikátní a výraznou chutí. Projděte si náš nový recept a připravte si je také.
Suroviny:
KUŘECÍ KŘÍDLA:
- kuřecí křídla 1,5 kg (bez letek)
- omáčka Chipotle Butcher BBQ
- koření: GOLD STAR CHICKEN
- sůl
BUFFALO OMÁČKA:
- 200ml Chipotle Butcher BBQ
- 100ml vinného octa
- 100g másla
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce třtinového cukru
TIP: Když chceme omáčku pálivější, přidáme kajenský pepř.
DIP Z MODRÉHO SÝRA:
- 100g modrého sýra
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce majonézy
- 2 stroužky česneku
KUŘECÍ KŘÍDLA BUFFALO:
- Kuřecí křídla v kloubu přeřízneme napůl a vložíme je do větší mísy, kde je okořeníme. Nejdříve osolíme, poté přidáme omáčku Chipotle Butcher BBQ a dobře promícháme.
- Nyní křídla bohatě zasypeme rubem GOLD STAR CHICKEN a opět promícháme. Takto připravená křídla vložíme do lednice a zatím co budou odpočívat, tak si připravíme dip.

DIP Z MODRÉHO SÝRA:
- Sýr pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Dále do mixéru přidáme zakysanou smetanu, majonézu a prolisovaný česnek.
- Nyní vše promixujeme do hladka, přendáme do misky a dáme vychladit do lednice.
GRILOVÁNÍ KUŘECÍCH KŘÍDEL BUFFALO:
- Gril rozehřejeme na 170°C (teplota v nepřímé zóně). Do nahřátého grilu vložíme křídla, která jsme vyndali 30 minut před grilováním z lednice.
- Dále tam vložíme pánvičku, nebo nějakou nádobu, ve které si připravíme omáčku Buffalo. Do pánve přidáme vinný ocet, třtinový cukr, omáčku Chipotle Butcher BBQ, prolisovaný česnek a kakajenský pepř dle chuti.
- Omáčku lehce provaříme, cca 20 minut. Po 20 minutách vložíme do omáčky máslo, které necháme pouze rozpustit. Poté omáčku vyjmeme z grilu.
- Po 30 minutách křídla potřeme omáčkou Buffalo a otočíme je. Poté je potřeme omáčkou i z druhé strany a grilujeme dalších 30 minut.
- Po cca 1 h je čas křídla vyndat a ihned servírovat s dipem z modrého sýra.
Tip: K Buffalo křídlům se skvěle hodí zeleninové hranolky z mrkve a řapíkatého celeru.
Pokud se vám recept líbil, tak se koukněte ještě na recept naší domácí neapolské pizzy. Je křupavá na okraji s tenkým těstem uprostřed. Křídla jsou křídla, ale i na pizzu můžete dát kuřecí maso či rybičky. Recept naleznete ZDE.