Ztracený bůček
Pork Belly Burnt Ends nebo-li ztracený bůček od kluků z Redneck Burger je pochoutkou, která poslouží ať už jako finger food nebo i jako plnohodnotná lahodná večeře z grilu pro všechny milovníky vepřového masa. Sbíhají se vám sliny? Poradíme, jak na to!
Suroviny:
1,5 kg bůčku bez kosti a kůže
4 lžíce třtinového cukru
2-3 lžíce medu
50g másla
BBQ omáčka: TEXAS HILL COUNTRY
KOŘENÍ: rub FERGOLICIOUS RED HOT
Alu misku nebo pekáček
Nerezovou mřížku
Alobal
Postup:
- Vepřový bok nakrájíme na kostky o velikosti cca 4×4 cm a přesuneme ho do mísy, ve které ho bohatě zasypeme rubem FERGOLICIOUS RED HOT a dobře promícháme. Kostky musejí být obaleny ze všech stran.
- Vezmeme si alu misku nebo pekáček na který položíme mřížku, na kterou naskládáme naše bůčkové kostky.
- Gril si zahřejeme na 130°C (teplota v nepřímé zóně), vložíme misku s mřížkou, na které máme bůčkové kostky a grilujeme na 130°C 2,5h. Po 2,5h maso sundáme z mřížky a vložíme do alu misky.
- Kostky posypeme třtinovým cukrem, přidáme med, máslo, zalijeme BBQ omáčkou a překryjeme alobalem. Takto zakryté kostky dále grilujeme stále na 130°C další 1h.
- Po 30 minutách odkryjeme, kostky otočíme, opět zakryjeme a grilujeme zbylých 30 minut.
- Nakonec sundáme alobal a grilujeme stále na 130°C posledních 20-30 minut. Kostky vyjme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a můžeme podávat.
- Ztracený bůček podáváme buď jako jednohubky napíchnuté na párátku a nebo například se salátem coleslaw, oblíbeným dipem nebo salsou a rozpečenou bagetkou.