V nákupním košíku nejsou žádné produkty
Domů ReceptZtracený bůček

Ztracený bůček

Pork Belly Burnt Ends nebo-li ztracený bůček od kluků z Redneck Burger je pochoutkou, která poslouží ať už jako finger food nebo i jako plnohodnotná lahodná večeře z grilu pro všechny milovníky vepřového masa. Sbíhají se vám sliny? Poradíme, jak na to! 

Suroviny:

1,5 kg bůčku bez kosti a kůže 4 lžíce třtinového cukru 2-3 lžíce medu
50g másla
BBQ omáčka: TEXAS HILL COUNTRY
KOŘENÍ: rub FERGOLICIOUS RED HOT
Alu misku nebo pekáček
Nerezovou mřížku
Alobal

Postup:

  1. Vepřový bok nakrájíme na kostky o velikosti cca 4×4 cm a přesuneme ho do mísy, ve které ho bohatě zasypeme rubem FERGOLICIOUS RED HOT a dobře promícháme. Kostky musejí být obaleny ze všech stran.
  2. Vezmeme si alu misku nebo pekáček na který položíme mřížku, na kterou naskládáme naše bůčkové kostky.
  3. Gril si zahřejeme na 130°C (teplota v nepřímé zóně), vložíme misku s mřížkou, na které máme bůčkové kostky a grilujeme na 130°C 2,5h. Po 2,5h maso sundáme z mřížky a vložíme do alu misky.
  4. Kostky posypeme třtinovým cukrem, přidáme med, máslo, zalijeme BBQ omáčkou a překryjeme alobalem. Takto zakryté kostky dále grilujeme stále na 130°C další 1h.
  5. Po 30 minutách odkryjeme, kostky otočíme, opět zakryjeme a grilujeme zbylých 30 minut.
  6. Nakonec sundáme alobal a grilujeme stále na 130°C posledních 20-30 minut. Kostky vyjme z grilu, necháme 10 minut odpočinout a můžeme podávat.
  7. Ztracený bůček podáváme buď jako jednohubky napíchnuté na párátku a nebo například se salátem coleslaw, oblíbeným dipem nebo salsou a rozpečenou bagetkou.

Další recepty

O čem píšeme

Nezmeškejte žádné
novinky či slevy!