V nákupním košíku nejsou žádné produkty
Domů ReceptGrilovaná vepřová žebra

Grilovaná vepřová žebra

Kolegové z Redneck Burger tenkrát připravili skvělý recept na klasická grilovaná vepřová žebra – jednoho z nejoblíbenějších pokrmů, se kterým se ve finále vypořádáte tvz. “rukama”. Nyní ale pokračujte očima na další řádky, ať víte jak na to.

Suroviny:

  • 3-4kg vepřových žeber
  • americká hořčice
  • máslo
  • alobal
  • Koření: rub KOSMOS SPG
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 2 lžičky maďarské papriky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky soli

Omáčka na potření žeber:

  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • 2 lžičky worcesteru
  • 3 lžičky medu šťáva z ½ citorónu

Postup:

  1. Z žeber ze spodní strany odstraníme blánu (nejlépe pomocí druhého konce lžíce, který zasuneme pod blánu a opatrně jí odtrhneme od masa a poté pomocí papírové utěrky blánu stáhneme).
  2. Žebra potřeme tenkou vrstvou hořčice z obou stran a zasypeme rubem SPG.
  3. V prázdné dóze smícháme česnek, cibuli, papriku, kmín a sůl. Vzniklou směsí taktéž zasypeme žebra z obou stran. Takto připravená žebra vezmeme, položíme je na mřížku a dáme je na noc do lednice.
  4. Druhý den žebra vyjmeme z lednice zhruba hodinu před grilováním, a pomalu si připravíme gril.
  5. Gril zahřejeme na 130°C. Když máme nahřátý gril, vložíme žebra a grilujeme 2h na 130°C.
  6. Po uplynulém čase vyjmeme žebra a přemístíme je na alobal.
  7. Na žebra dáme pár plátků másla, zabalíme do dvou vrstev alobalu a vrátíme zpět do grilu na další 2 hodiny (stále udržujeme teplotu 130°C).
  8. Zatím co máme žebra v alobalu tak si připravíme omáčku, kterou nakonec žebra budeme potírat. V misce smícháme kečup, hořčici, sójovou omáčku, worchester, med, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme.
  9. Žebra po 2 hodinách vybalíme z alobalu a vrátíme je zpět na rošt do grilu, kde je dobře potřeme naší omáčkou.
  10. Teď už jen zbývá počkat 30 minut než nám omáčka na žebrech zaschne (v grilu máme stále 130°C).
  11. Po 30 minutách by měla být omáčka zaschlá a my můžeme grilovaná vepřová žebra vyjmout z grilu, nechat chvíli odpočinout a poté ihned servírovat s čerstvým křenem, hořčicí a chlebem.

 

Další recepty

O čem píšeme

Nezmeškejte žádné
novinky či slevy!