Domů ReceptGrilovaná vepřová žebra

Grilovaná vepřová žebra

Kolegové z Redneck Burger tenkrát připravili skvělý recept na klasická grilovaná vepřová žebra – jednoho z nejoblíbenějších pokrmů, se kterým se ve finále vypořádáte tvz. „rukama“. Nyní ale pokračujte očima na další řádky, ať víte jak na to.

Suroviny:

  • 3-4kg vepřových žeber
  • americká hořčice
  • máslo
  • alobal
  • Koření: rub KOSMOS SPG
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžičky sušené cibule
  • 2 lžičky maďarské papriky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky soli

Omáčka na potření žeber:

  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • 2 lžičky worcesteru
  • 3 lžičky medu šťáva z ½ citorónu

Postup:

  1. Z žeber ze spodní strany odstraníme blánu (nejlépe pomocí druhého konce lžíce, který zasuneme pod blánu a opatrně jí odtrhneme od masa a poté pomocí papírové utěrky blánu stáhneme).
  2. Žebra potřeme tenkou vrstvou hořčice z obou stran a zasypeme rubem SPG.
  3. V prázdné dóze smícháme česnek, cibuli, papriku, kmín a sůl. Vzniklou směsí taktéž zasypeme žebra z obou stran. Takto připravená žebra vezmeme, položíme je na mřížku a dáme je na noc do lednice.
  4. Druhý den žebra vyjmeme z lednice zhruba hodinu před grilováním, a pomalu si připravíme gril.
  5. Gril zahřejeme na 130°C. Když máme nahřátý gril, vložíme žebra a grilujeme 2h na 130°C.
  6. Po uplynulém čase vyjmeme žebra a přemístíme je na alobal.
  7. Na žebra dáme pár plátků másla, zabalíme do dvou vrstev alobalu a vrátíme zpět do grilu na další 2 hodiny (stále udržujeme teplotu 130°C).
  8. Zatím co máme žebra v alobalu tak si připravíme omáčku, kterou nakonec žebra budeme potírat. V misce smícháme kečup, hořčici, sójovou omáčku, worchester, med, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme.
  9. Žebra po 2 hodinách vybalíme z alobalu a vrátíme je zpět na rošt do grilu, kde je dobře potřeme naší omáčkou.
  10. Teď už jen zbývá počkat 30 minut než nám omáčka na žebrech zaschne (v grilu máme stále 130°C).
  11. Po 30 minutách by měla být omáčka zaschlá a my můžeme grilovaná vepřová žebra vyjmout z grilu, nechat chvíli odpočinout a poté ihned servírovat s čerstvým křenem, hořčicí a chlebem.

 

Další recepty

O čem píšeme

  • Silikonový štětec na potírání masa 2ks Grill Fanatics

    Silikonový štětec na potírání masa 2ks Grill Fanatics

    Silikonový štětec dobře využijete na vymaštění grilovací mřížky, ale například i litinových pánví!V balení dva kusy (26cm a ...

    Skladem > 10ks
    179,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
  • Alobal 45cm/150m extra silný Grill Fanatics

    Alobal 45cm/150m extra silný Grill Fanatics

    Tento alobal se nedá srovnat s rolkou ze supermarketu Fanatics alobal je silnější, tlustší, širší a delší Tedy vše, co ke grilování hledáte, když si ...

    Skladem 8ks
    1 990,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
  • Red Cedr prkénko 40x19,5 cm/2ks BBQ Grill Fanatics

    Red Cedr prkénko 40×19,5 cm/2ks BBQ Grill Fanatics

    Cedrové prkénko Grill Fanatics Grilování na cedrovém prkénku předá vůni cedru Vašim grilovaným pokrmům Ideální pro grilování lososa, filetovaných ryb, ...

    Dostupnost na dotaz
    359,00 
    Do košíku

Nezmeškejte žádné
novinky či slevy!