Šťavnatý hovězí rump steak s chimichurri a křupavými bramborami
Skvělá chuť a jednoduchá příprava
Kombinace hovězího steaku a chimichurri jsou skvělou volbou, nabízí bohatou chuť. Chimichurri je tradiční jihoamerická bylinná omáčka, která pochází převážně z Argentiny a Uruguaye. Tato omáčka je ideální pro grilované nebo pečené maso. Nyní se pojďme pustit do šťavnatého hovězího rump steaku s chimichurri a křupavými bramborami.

Co vše budeme potřebovat?
Pro hovězí steak:
- hovězího rump steak cca 200 g
- Maldonská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Olivový olej pro potření
Pro chimichurri omáčku:
- 1 velká hrst nasekané čerstvé hladkolisté petržele
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana nebo 1 lžíce čerstvého oregána
- 1 čerstvá chilli paprička (volitelně)
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Pro křupavé brambory:
- brambory ve slupce
- 4 lžíce olivového oleje
- Čerstvě nasekaná kadeřavá petržel
- Maldonská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Jak na to?
Příprava chimichurri omáčky:
- V mixéru smíchejte petržel, koriandr, česnek, oregano a mletý červený pepř.
- Přidejte olivový olej a vinný ocet, mixujte dohladka.
- Osolte a opepřete podle chuti. Poté nalijte do nádoby a nechte, ať se chutí spojí dohromady.
- Pokud máte připravené maso v ledničce, tak je potřeba ho vyndat ven, musí se dostat na pokojovou teplotu.
Příprava křupavých brambor:
- Brambory omyjte a poté je rozčtvrťte na menší kousky, smíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.
- Přesuňte je na rozpálenou wok pánev a pečte zhruba 15-20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Poté přidejte nasekanou petrželku a rychle vše promíchejte a dejte stranou.
Příprava hovězího steaku:
- Maso opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
- Nalejte olivový olej na obě strany steaků a osolte a opepřete podle chuti.
- Na rozpálené pánvi smažte steak podle preferovaného stupně propečení, ale pokud máte rádi maso medium rare, tak cca 3 minuty z obou stran.
Skvěle, máte hotovo! Můžete servírovat, položte hovězí steak na talíř, přidejte chimichurri omáčkou a podávejte s křupavými brambory. Přejeme dobrou chuť!
