Šťavnatý HOT BBQ bůček s křenem, okurkou a chlebem
Tenhle naprosto jednoduchý, ale přesto chutný recept musíte vyzkoušet! Šťavnatý BBQ bůček s křenem, okurkou a domácím chlebem je naprosto skvělý TIP pro všechny grilovací nadšence. Extrémně rychlý, jednoduchý a cenově dostupný recept vás dostane svou výjimečnou chutí, kterou si zamilujete. Představte si křehké a šťavnaté maso s neodolatelnou HOT BBQ omáčkou a HOT BBQ rubem, které se skvěle doplňují s ostrým křenem a nakládačkou.
Doporučujeme recept na letní grilovačku pro rodinu nebo skupinu přátel. Zaručeně vás nadchne a inspiruje k dalším grilovacím specialitám. Tak pojďme roztopit gril a začínáme!

Peletový krasavec z ameriky
V dnešním receptu jsme použili peletový gril Premier 1200 od Louisiana Grills, který disponuje opravdu velkým grilovacím prostorem. Díky tomu rozhodně nemusíte čekat, až se vám uvolní místo na grilu, protože spousta jídla se vejde na spodní i horní mřížku. Další výhodou je jednoduché ovládání. Ovládací panel je umístěn na násypce a zvládne všechno potřebné – spuštění grilu, nastavení teploty, připojení sondy na maso a mnoho dalšího. Navíc můžete gril ovládat pomocí chytrého telefonu přes Bluetooth nebo Wi-Fi a vše sledovat pohodlně přes aplikaci. Zásobník na pelety je prostorný s objemem 13 kg, má zabudovaný i šnekový podavač. Zásobník je navíc průhledný, takže máte vždy přehled o tom, kolik pelet je aktuálně v zásobníku. Teplotu masa sledujete přes dvě sondy, což vás přinese o krok blíže k dokonalému a přesnému výsledku. Gril navíc disponuje praktickou vychytávkou na přední straně – skládací a odkládací prostor, který při grilování rozhodně využijete.
Zaujal Vás gril? Více si o něm můžete přečíst na našich stránkách.
Teď už se pojďme pustit do přípravy lahodného receptu, po kterém se jen zapráší.


Co budete potřebovat na přípravu:
- 5 kg vepřového bůčku
- koření Hot BBQ Rub od Killer Hogs
- omáčka The BBQ Sauce od Killer Hogs nebo větší množství BBQ grilovací omáčka Hot sauce 177ml Killer Hogs
- 1 čerstvý křen
- nakládané okurky
- domácí chléb


Jak na postup?
- Nejprve si rozpálíme gril a pak si připravíme vepřový bůček.
- Maso důkladně omyjeme a osušíme papírovými utěrkami. Poté odstraníme vrchní tukové krytí a odložíme ho stranou. Můžete si z nich udělat skvělé a křupavé výpečky na grilu.
- Bůček nakrájíme na pláty o šířce 1,5 cm tlusté a vložíme do velké gastro nádoby. Okořeníme ho silnější vrstvou HOT BBQ Rub od Killer Hogs tak, aby maso bylo bohatě okořeněné. Následně rukama zapracujeme s kořením.
- Připravíme si jednorázové grilovací misky do kterých vyskládáme kousky bůčku tak, aby se rovnoměrně grilovali a dáme je do grilu.
- Mezitím si připravíme omáčku The BBQ Sauce od Killer Hogs, kterou zředíme trochou vody. Omáčka by měla být tekutější, lépe se bude potírat během grilování.
- Až se maso zatáhne, tak ho potřeme omáčkou z každé strany, tento postup můžeme opakovat dvakrát až třikrát, abychom dosáhli intenzivnější chuti.
- Bůček grilujeme do teploty 215 až 220 stupňů Celsia, pěkně dozlatova.
- Během grilování nakrájíme nakládané okurky, chléb a nastrouháme čerstvý křen.
- Suroviny servírujeme společně na dřevěném prkénku a na závěr bůček potřeme omáčkou pro finální lesk.
Přejeme dobrou chuť!
