Kotleta Amaretto s grilovanou cibulkou
Tentokrát odzkoušíme, jak si náš Nexgrill poradí s kotletou naloženou v Amaretto Coretto marinádě. Výrobce Nexgrill 3B Evolution tvrdí, že se gril snadno ovládá. A my potvrzujeme, že tomu tak skutečně je. A protože sběrné misky zachytávají přebytečný tuk a omastek, je jeho údržba naprosto bezproblémová. Gril je celý v nerezu, každý kdo přijde k nám na zahradu na první pohled vidí, že jde o dobře zpracovaný plynový gril. Působí prostě, robustně, elegantně. Za zmínku stojí i nadstandardně velké rozměry grilovací plochy. 3 trubicové hořáky obsluhují 3 757 cm2 velkou plochu. A přitom je možné všechny hořáky ovládat odděleně. Celkem najdete na grilu 4 otočná ovládací kolečka. To poslední je totiž určené pro regulaci boční plynové plotýnky. Ta je ideální pro udržování teploty jídla. Už ale dost rozplývání nad samotným grilem. Pojďme na rychlý a velice snadný recept..
Suroviny, které budeme potřebovat:
- Vepřové kotlety
- Olej
- Sójová omáčka
- Amaretto Coretto
- Česnek
- Cibule
- Tymián
- Petržel
- Majoránka
- Pepř
Postup přípravy:
- Kotlety můžeme naklepat. Dále ve velké míse smícháme všechny suroviny.
- Do marinády vložíme kotlety a pořádně vše promícháme. Dobré je, naložit si maso alespoň ráno. Ještě lepší den předem.
- Teď už stačí jenom nakrájet cibulku.
- A šup s tím vším na gril.
- My máme rádi cibulku pořádně křupavou.
Přejeme dobrou chuť!