V nákupním košíku nejsou žádné produkty
Domů ReceptGrilovaná treska s holandskou omáčkou

Grilovaná treska s holandskou omáčkou

V létě je ideální na gril hodit jenom lehkou rybu a zeleninu. Tuhle grilovanou tresku jsme konkrétně doplnili o luxusní holandskou omáčkou, pečené papriky s balkánským sýrem a grilované brambory. Použili jsme hvězdu na poli peletových grilů – Lousianu Premier 800 , roztopili pelety Louisiana směs Blend a na přípravu vytáhli náčiní Steak Champ.

Ingredience:

4x filet z tresky
citronová šťáva
2 vejce
150 g másla
2x paprika
1 balení balkánského sýru
Brambory
Maldonská sůl
Olivový olej
Citronový pepř
Kmín
Oregano
Tymián

Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou tresku s holandskou omáčkou, brambory, paprikou a domácí omáčkou. Doba přípravy 50 minut.

Postup:

  1. Předem si rozpálíme gril na 180 °C.
  2. Očištěné a omyté brambory předvaříme. Dáme je v celku do hrnce a zhruba 20 minut povaříme se špetkou kmínu a soli. Po dobu vaření brambor si připravíme tresku a papriky.
  3. Rozmražené či čerstvé filety z tresky opláchneme a osušíme v utěrce. Poté je rozložíme na tác kůží dolů a zlehka vmasírujte citronový pepř a maldonskou sůl. Filety ještě zakápneme citronovou šťávou a nakonec lehce pokapeme olivovým olejem.
  4. Umyté červené či žluté papriky rozřízneme napůl a do každé půlky vložíme kousek balkánského sýra. Dále posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a opepříme. Taky pokapeme olivovým olejem.
  5. My jsme k přípravě tohohle receptu použili gril na pelety Premier 800 Louisiana a pelety Směs Blend. Peletový gril si sám měří požadovanou teplotu a pomocí automatického dávkování je po celou dobu grilování přesně dle našeho nastavení. Ideální, pokud se během grilování chcete bavit s přáteli, jelikož neustále nemusíte kontrolovat teplotu. Přečtěte si více o tom, proč peletové grily absolutně vítězí ve světě novodobého grilování a proč by vám doma jeden rozhodně neměl chybět v našem článku.
  6. Tresky dáme na rošt grilu kůží dolů a po celou dobu grilování je neotáčíme. Předvařené brambory a přichystané papriky vložíme na druhý/vyvýšený rošt, kde je nižší žár. Brambory vždy po pěti minutách otáčíme. Takto grilujeme cca 10-15 minut, dokud není treska hezky zatažená a lehounce nazlátlá.
  7. V průběhu grilování si připravíme domácí holandskou omáčku. Dva žloutky vložíme do šlehače spolu s dvěma lžičkami vody a stejným množstvím šťávy z citronu. Poté za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné máslo, citronový pepř a maldonskou sůl.
  8. Teď už jen zbývá všechny dobroty z grilu hezky naaranžovat na servírovací prkénko, holandskou omáčku dáváme přímo na rybu nebo dle libosti vedle. Přejeme dobrou chuť.

Další recepty

O čem píšeme

Nezmeškejte žádné
novinky či slevy!