Báhn Mì Bageta
Dnes pro vás máme recept s vůní Asie. V téhle Bahn Mi bagetě najdete, kromě dokonale propečeného a libového bůčku naloženého v marinádě inspirované vietnamskou kuchyní, spoustu zeleniny, bylinek i jemnou majonézu. Chcete dostat svoje hosty do kolen? Pak musíte vytáhnout peleťák GMG Peak Prime a tenhle recept!
Suroviny (8 porcí):
1,5kg bůčku bez kosti a kůže
100ml marinády PEARL RIVER BRIDGE
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce HOISIN omáčky
2 lžíce medu
1 lžíce sezamového oleje
8 lžic majonézy
2 chilli papričky
1 salátová okurka
10g koriandru 150g nakládané sladkokyselé zeleniny (vietnamský salát) 8ks baget
POSTUP:
- Nejdříve si připravíme marinádu. Do mísy přidáme marinádu Pearl River Bridge, rybí omáčku, sójovou omáčku, Hoisin omáčku, med, sezamový olej a vše dobře promícháme. Bůček nakrájíme na menší kousky (cca 5x10cm) a vložíme ho do naší marinády. Důkladně promícháme a na noc dáme marinovat do lednice.
- Gril rozehřejeme na 130° C (teplota v nepřímé zóně), do grilu vložíme alu misku nebo pekáček přes který položíme nerezovou mřížku. Maso vyjmeme z marinády a pokládáme na mřížku. Zavřeme gril a při stálé teplotě 130° C grilujeme cca 3,5 hodiny. Po uplynulém čase vyjmeme z grilu a necháme 10 minut odpočinout.
- Než si maso odpočine, tak do grilu dáme rozpéct bagety a připravíme si zeleninu. Okurku a chilli papričky nakrájíme na kolečka a koriandr lehce posekáme. Nyní už můžeme bůček nakrájet na tenké plátky a pustit se do plnění baget.
- Bagetu rozřízneme tak, aby nám vznikla ,,kapsa”, to uděláme tak, že nebudeme bagetu dokrajovat až k okrajům. Bagetu opatrně rozevřeme a obě vnitřní strany vytřeme majonézou, přidáme nakrájené okurky na které dáme dostatečnou vrstvu bůčku, přidáme nakládanou zeleninu, koriandr, kolečka chilli papriček a naše Bahn Mi bageta je připravena k podávání.