Domů ReceptBramborák s omáčkou z tvarůžků a piva

Bramborák s omáčkou z tvarůžků a piva

Bramborák se zelným salátem z bůčku a s omáčkou z tvarůžků a piva

Pojďmě si společně připravit tuhle neodolatelnou šmakuládu! A pokud milujete vůni syrečků, tak jenom dobře, protože dneska se to bude ve vaší kuchyni jenom linout. I na pivečko jsme mysleli a zakomponovali jsme ho k bramborákům. Tak si připravte čistou plochu a jdeme na to! 

Bramborák se zelným salátem z bůčku a s omáčkou z tvarůžků a piva

Suroviny, které budeme potřebovat: 

Na 4 porce: 

  • 5 až 6 lžic hladké mouky 
  • 1 kávová lžička čerstvé majoránky 
  • 1 polévková lžíce sušené majoránky 
  • 1 kávová lžička kmínu 
  • 1 lžíce oleje
  • 7 stroužků česneku 
  • 2 ks mrkve 
  • 500 g brambor 
  • 200 g uzeného paprikového boku
  • 100 g olomouckých tvarůžků 
  • 2 až 3 vejce 
  • 1/2 hlávkového bílého zelí 
  • 1 ks červené cibule 
  • 2 dcl piva 
  • 2 dcl smetany 33% 
  • Sádlo na opékání 
  • Oříšek másla
  • Hrst petržele 
  • Bylinky
  • Pepř 
  • Sůl 
Uzený paprikový bok
Bramboraky

Postup na recept: 

  1. Nejprve si připravíme salát. Uzený bůček nakrájíme na kostičky, opečeme ho na sádle a poté ho necháme vychladnout. Do misky nastrouháme očištěnou mrkev, přidáme nakrájené bílé zelí, sůl, pepř, lžíci oleje a vychladlý bůček a vše pořádně promícháme a necháme rozležet. Salát máme připravený a začneme dělat bramboráky.
  2. Očištěné brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. K bramborám přidáme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, vejce, sušenou majoránku, kmín a hladkou mouku (množství dle brambor). Vše promícháme a začneme bramboráky pomalu smažit na sádle.
  3. Mezitím začneme dělat omáčku. Do rendlíku dáme sádlo, nasekanou cibuli, špetku soli (budeme přidávat tvarůžky, které jsou dost slané), pepře a dva stroužky nasekaného česneku a orestujeme. Když je cibule s česnekem opečená, přilijeme pivo a svaříme ho. Dále přidáme olomoucké tvarůžky, které necháme rozpustit a přilijeme smetanu podle potřeby. Nakonec přidáme posekanou čerstvou majoránku, petržel a oříšek másla a omáčku vymícháme. 
  4. Hotové bramboráky dáme okapat na papírovou utěrku a po okapání můžeme začít servírovat. Na talíř půjde první bramborák, na který dáme salát, další bramborák, ještě jednou salát a nakonec opět bramborák. Z půlky polijeme bramboráky omáčkou a ozdobíme bylinkami.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod na tento recept najdeš na Youtube kanále Ornyho.

Další recepty

O čem píšeme

  • Litinový tál pro Rogue 365/525 Napoleon

    Praktický a univerzální doplněk do kuchyně i ke grilu Oboustranná litinová deska s porcelánovým povrchem se hodí pro grilování široké škály potravin Na ...

    Skladem 1ks
    1 599,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
  • Sada nářadí 2-dílná PRO Napoleon

    Všichni víme, že bez kvalitních nástrojů se žádný mistr grilu neobejde Mezi základní potřeby každého kuchaře patří obracečka a robustní kleště v ...

    Skladem 2ks
    1 099,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
  • Plynový gril FREESTYLE 365 Napoleon

    Plynový gril Freestyle 365 nabízí jen to nejlepší ze základního vybavení, které potřebujete k příjemnému kulinářského zážitku V balíčku za ...

    Skladem 1ks
    15 990,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
    doprava zdarma
  • Kryt grilu Napoleon Freestyle 365/425 Napoleon

    Při péči o Váš gril by jste jistě neměli zapomenou na ochranný obal Toto příšlušenství Vám nejen pomůže chránit Váš zahradní gril před ...

    Skladem 1ks
    2 490,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
    doprava zdarma
  • Nerezový WOK Napoleon

    Připravte si na grilu asijské speciality snadno a kdykoli na ně dostanete chuť Velkou nerezovou WOK pánev můžete položit v kuchyni na sporák a na zahradě ...

    Skladem 2ks
    2 290,00 
    Do košíku
    ihned k odeslání
    doprava zdarma

Nezmeškejte žádné
novinky či slevy!